Home Tel Aviv Uitgaan in Tel Aviv

Uitgaan in Tel Aviv

door Marthijs

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Met zo veel mogelijkheden voor een avondje uit, cultuur, muziek, bars en restaurants, met zo veel evenementen en festivals die er het hele jaar door en vooral tijdens de zomer plaats vinden, met zo veel mensen die uit alle hoeken van het land en de wereld komen om te genieten van wat Tel Aviv te bieden heeft, is het geen wonder dat het de stad die nooit stilstaat wordt genoemd.

En de stad staat inderdaad nooit stil. Op elk moment van de dag of nacht zijn er op straat mensen te vinden. De nachtelijke uren kunnen worden doorgebracht in één van de vele bars van de stad of men kan een lekker kopje koffie gaan drinken in een non-stop geopend café.

U hebt de keuze uit een brede selectie nachtelijke activiteiten: nachtmenu’s in restaurants, Israëlische muziekconcerten in bars, plaatselijke en internationale dj’s die verschillende soorten muziek draaien in de megaclubs van de stad, of heerlijk rondslenteren in het schilderachtige Neve Tzedek of de populaire havenwijk.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Uitgaanstips in Tel Aviv:

Wanneer: 
Mensen in Tel Aviv gaan zo tussen 8 uur ’s avonds en 4 uur ’s nachts uit. De meeste restaurants zijn minstens tot middernacht open, en bieden vanaf 11 uur speciale nachtmenu’s. De plaatselijke bars beginnen de avond rond 9 uur – als u later aankomt bij een populaire bar kan het een tijdje duren voordat u naar binnen kunt. Dansbars en clubs zijn de hele nacht vanaf een uur of één volgepakt. Tijdens het weekend (donderdag – zaterdag) voegen mensen van buiten de stad zich bij de stedelingen en toeristen, dus zorg ervoor dat u dan vroeg genoeg bent of hebt gereserveerd.
Leeftijd: Bars, clubs en dansgelegenheden vragen gewoonlijk naar een identiteitsbewijs. De toegangsleeftijd is afhankelijk van de desbetreffende locatie, dus ga dit van tevoren na.
Fooien: Aangezien de meeste obers en barkeepers alleen van fooien moeten leven, is het gebruikelijk om een royale fooi te geven. Hoe dan ook – het officiële tarief is 12%.
AlcoholDe meeste bars en clubs hebben een grote keus aan alcohol, tapbier, wodka, whisky en veel cocktails.
Waar: Tel Aviv heeft verschillende uitgaanswijken, elk met een eigen sfeer, mensen en gewoonten. Elke wijk biedt u de plaatselijke bar, het plaatselijke populaire restaurant en meestal een goede plek om naar live muziek te luisteren.
De belangrijkste uitgaanswijken zijn:
Florentin: Een echt hippe buurt in het zuiden van Tel Aviv die voornamelijk het jonge publiek aantrekt. Florentin biedt een ruime keuze aan bars, cafés en restaurants, die alle dicht bij elkaar liggen in het centrum van de wijk op Florentin Street. De straten zijn misschien niet altijd even netjes, maar als u nonchalant uit wilt gaan en leuke mensen ontmoeten, is dat de juiste plek.
Neve Tzedek: Deze buurt, de eerste Hebreeuwse wijk in Tel Aviv, is een verzameling historische en schilderachtige huisjes. Haar bijzondere sfeer is in de laatste tijd ontdekt en tegenwoordig is het wonen in Neve Tzedek echt in. Door de ontspannen sfeer vindt u er kleine cafés en bars langs de smalle straatjes – een stukje Europa in Tel Aviv.
De haven: De havenwijk is pas vernieuwd en men kan er prima rondhangen en heerlijk slenteren langs de houten promenade en de grote verscheidenheid aan bars en restaurants, die lang open blijven om tegemoet te komen aan diegenen die hun tijd door willen brengen in één van de vele clubs. In het weekend is de haven echt een aanrader voor een avondje uit. Door de weeks worden er op een aantal plaatsen speciaal voor het toeristische publiek party’s gehouden.
Jad Haroetsim: In het zuidelijke deel van de stad zijn de locaties groter en luidruchtiger. In Jad Haroetsim vindt u de megabars en clubs van de stad, die normaal gesproken rond middernacht open gaan en de hele nacht open blijven. Hier vindt u ook een aantal van de beste restaurants.
Lilinblum & Nachlat Binyamin (Rothchild buurt): Het oudste uitgaanscentrum van de stad – met iedere stap die u zet, staat u voor een andere bar. Deze straten bieden u een aantal “drinketablissementen” die er al tientallen jaren te vinden zijn en het ziet er niet naar uit dat deze in populariteit dalen. Dit is de perfecte plek voor barhoppen.
Dizengoff & Ben Yehuda: Dit zijn twee van de langste straten van de stad en het lijkt wel alsof er elk weekend weer een nieuwe bar te verkennen is. De meeste bars zijn klein en gericht op de buurtbewoners, wat betekent dat er rond 11 uur geen vrije stoel meer te vinden is.
Aan het strand: Tijdens de zomer staat het strand in het middelpunt van het leven. Toeristen en plaatselijke bewoners komen er overdag om te genieten van het zand, de zon en het water en ’s nachts van de bars langs het strand, die beginnen bij de haven en helemaal doorlopen tot aan Jaffa.
Dus – waar wacht u nog op? Maak uw keuze en … Ga uit! En denk eraan – drinken en rijden gaat niet samen!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]