Home Jeruzalem Nieuwe Stad Jeruzalem

Nieuwe Stad Jeruzalem

door Go Israel Redactie

Nieuwe stad

De aanleg van de Joodse wijken in de nieuwe stad begon aan het einde van de 19e eeuw. Sommige wijken hebben hun oorspronkelijke charme behouden, en het is een waar genoegen er door te slenteren. Een aantal van deze wijken zijn Even Yisrael, de Duitse Kolonie, Yemin Moshe, Me’a She’arim, Machane Yisra’el, Nachla’ot, Nachalat Shiv’a, Ein Karem, Komemi’ut, Rechavia, de Bucharische Wijk en de Ethiopische Wijk. Er zijn in de stad nog veel meer interessante en unieke bezienswaardigheden uit verschillende periodes, zoals Armon HaNatsiv en de Promenade, de Munitieheuvel, Yad Vashem Holocaust Monument, Mishkenot Sha’ananim, het Klooster van het Kruis, het Elias klooster en het YMCA gebouw. Een aantal van de meer moderne bezienswaardigheden zijn het Hooggerechtshof, het Israël Museum, de Bijbelse Dierentuin, de Knesset, de Herzl Berg en de Machane Yehuda markt met haar ongeëvenaarde verscheidenheid aan boeiende geluiden, geuren en kleuren.

Mensen die ‘s avonds graag uitgaan, kunnen hun hart ophalen in het nachtleven van Jeruzalem, vooral in de Duitse Kolonie, het Ben Yehuda winkelcentrum, Nachalat Shiv’a, Shlomtsiyon Hamalka Street en de Russische buurt.

Liefhebbers van musea zullen blij zijn te ontdekken dat Jeruzalem bezaaid is met tientallen musea vol rijke tentoonstellingen, zoals het Israël Museum, het Natuurhistorisch Museum, het Bloomfield Wetenschapsmuseum, het Yad Vashem Holocaust Museum, het Rockefeller Museum, het Bijbelse Land Museum, het Islamitische Kunstmuseum, het Oude Jisjoev Hof Museum, het Armeense Museum en het Museum voor Italiaans Joodse Kunst.

Kinderen zullen genieten van de Time Elevator (een interactieve, driedimensionale presentatie over de geschiedenis van Jeruzalem), de grote Bijbelse dierentuin, Ein Ya’el – waar workshops worden aangeboden in Bijbelse kunstnijverheid, de Armon HaNatsiv tunnels, de prachtige botanische tuinen en de interactieve exposities in het Bloomfield Wetenschapsmuseum.

Aangezien Jeruzalem een stad is, die mensen van verschillende religies, tradities en etnische groepen hun huis mogen noemen, biedt de culinaire cultuur van de stad voor elk wat wils. Naast Boheemse gastronomische restaurants vindt u er eetgelegenheden waar de maaltijd langzaam wordt gekookt op oude fornuizen, stijlvolle koffiehuizen, etnische restaurants, kraampjes met snacks, en bars die pas in de avonduren tot leven komen. Naast een rijke verscheidenheid aan eetgelegenheden, biedt Jeruzalem ook heel veel verschillende soorten toeristische accommodatie, van luxe hotels tot goedkope jeugdherbergen.