Home Geen categorie Vakantie Israel checklist

Vakantie Israel checklist

door Go Israel Redactie
0 reactie

Op vakantie naar Israël is een bij voorbaat al een schitterend avontuur en net als met elke reis begint het plezier dan ook al in de voorbereiding. Zoals met elke reis die je begint, is het handig om een checklist aan te maken. Zo kun je niks vergeten en ga je met een gerust gevoel op vakantie. Verschilt de checklist Israël vakantie veel van andere lijstjes? Alles wat je moet weten voor het vertrek naar dit fantastische land hebben we hier voor je verzameld!

Ten eerste willen we er nog even graag op wijzen dat het geschetste beeld van Israël in de media alles behalve compleet is. Het is een prachtig veelzijdig land met een zeer gastvrije bevolking. Een land waar strand en cultuur ideaal te combineren is. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft slechts een negatief reisadvies voor enkele kleine delen van het land. Uiteraard is het raadzaam om waakzaam te zijn in dit veelbesproken land, maar eigenlijk geldt dit natuurlijk voor elk vakantieland!

Welke periode ga je naar Israël?

Wat betreft de kleding die je in je koffer mag stoppen hangt vooral van het doel van je vakantie af. Ook de periode wanneer je Israël bezoekt is uiteraard van belang. Ga je in de warmste maanden lekker aan het strand van Tel Aviv liggen dan volstaat uiteraard je zwemkleding en lekker luchtige zomerkleding. Ga je echter meer de binnenlanden van Israël in en staat bijvoorbeeld Jeruzalem op het programma? Neem dan vooral ook wat meer bedekkende kleding mee in je koffer, vooral wanneer je plekken als de Tempelberg wilt bezoeken. In de avond kan het landinwaarts ook nog weleens wat afkoelen. Een trui of een vest meenemen is dan ook geen overbodige luxe!

Visum

Een visum hoef je van tevoren niet te regelen. Je krijgt in Israël een toeristenvisum bij aankomst geldig voor maximaal 90 dagen. Let wel op dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is tijdens je bezoek aan het land! De douane van Israël staat bekend als een van de strengste ter wereld. Sta er dan ook niet van te kijken wanneer je het hemd van het lijf word gevraagd over van alles en nog wat. Dit is bijna een standaard procedure en daar krijgt vrijwel elke gast van het land mee te maken. Wanneer je ook nog eens een stempel in je paspoort hebt van een Arabisch land die je eerder hebt bezocht weet je zeker dat je aan vragenvuur onderwerpt gaat worden!

Vakantie Israel checklist

Reisverzekering

Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten voor je reis naar Israël kun je voldoen met een verzekering met Europadekking. Voor landen rond de Middellandse Zee hoef je namelijk geen verzekering met werelddekking af te sluiten. Mocht je al een doorlopende reisverzekering hebben met Europese dekking volstaat deze verzekering dus ook gewoon in Israël! Je kunt er echter niet met de Euro betalen. Je betaalt in Israël met de Shekel en het is wellicht verstandig om op het vliegveld vast wat geld om te wisselen. Pinnen met je betaalkaart wil in Israël nog weleens lastig zijn en een creditcard word ook niet altijd geaccepteerd!

Tot slot willen we je erop wijzen dat je in Israël gewoon je gebruik kunt maken van Europese stekkers. Uiteraard mag de oplaadkabel van je mobieltje niet ontbreken op de checklist maar een reisstekker hoef je dus niet in te pakken! Er is ook geen enkele vaccinatie verplicht wanneer je naar Israël afreist hoewel sommige vaccinaties wel worden aangeraden wanneer je sommige delen van het land bezoekt. Check voor vertrek nog even het huidige reisadvies op de website van de Rijksoverheid en geniet van alles wat dit fantastische vakantieland je allemaal te bieden heeft!

You may also like