Home Douane

Douane

door Marthijs

[vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Douane Israel” font_container=”tag:h1|font_size:40|text_align:center” google_fonts=”font_family:Handlee%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]

Procedures bij de grensovergang

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”28920″ img_size=”large” style=”vc_box_shadow_3d”][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

Bij aankomst in Israël krijgt men als bezoeker een beveiligingscontrole en wordt men verzocht een paspoort te tonen dat nog minimaal zes maanden geldig is vanaf de datum van vertrek uit Israël. Bezoekers die in het bezit zijn van een Nederlands paspoort, hebben voor Israël geen visum nodig. Vervolgens ontvangt u uw visum op een geprint document ter grootte van een creditcard. Er wordt niet meer een stempel in uw paspoort gezet zodat u zonder problemen na uw bezoek in Israël naar Arabische landen kunt reizen​​​​.

​​​​[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Paspoortcontrole Israel” font_container=”tag:h2|font_size:30|text_align:center” google_fonts=”font_family:Handlee%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]

Aankomst per vliegtuig en grensovergang over land
 
 Na de paspoortcontrole kunnen reizigers verder lopen naar de bagagehal. Er zijn hier voldoende bagagekarretjes beschikbaar. In de bagagehal van Ben Gurion Airport bevindt zich tevens een geldautomaat waar u met uw Nederlandse bankpas Israëlische shekels kunt pinnen.
Vanuit de bagagehal gaat u naar de uitgang van de luchthaven.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=”Douane Israel” font_container=”tag:h2|font_size:30|text_align:center” google_fonts=”font_family:Handlee%3Aregular|font_style:400%20regular%3A400%3Anormal”][vc_column_text]

Op de luchthaven Ben Gurion komt u na de bagagehal bij twee paden langs de douane: een groene en een rode.
 
Bezoekers die niets aan te geven hebben kunnen door het groene pad naar de aankomsthal lopen. Artikelen die niet aangegeven hoeven te worden:
  • Persoonlijke kleding, schoenen en cosmetica – in hoeveelheden die over het algemeen in de handbagage van de reiziger passen.
  • Alcoholische dranken – maximaal 1 liter voor sterke drank en 2 liter voor wijn, per persoon van 17 jaar of ouder.
  • Alle soorten tabak – maximaal 250 gram per persoon van 17 jaar of ouder.
  • Cadeaus en andere producten – artikelen anders dan alcoholische dranken, alcoholhoudende parfums, tabak en televisies ter waarde van maximaal 200 USD, zoals bepaald door de douanebeambte bij de aankomstterminal, volgens de lijsten in zijn/haar bezit.
  • Levensmiddelen – van een totaal gewicht van maximaal 3 kg, op voorwaarde dat het gewicht van elk soort levensmiddel niet hoger is dan 1 kg.
  • Andere artikelen zoals camera’s, verrekijkers, persoonlijke sieraden, muziekinstrumenten, kampeer- of sportuitrusting, fietsen en dergelijke.
 
Bezoekers met artikelen die niet op de lijst van belastingvrije artikelen of op de lijst van belastingplichtige goederen staan, dienen ook door het rode pad te lopen en deze artikelen aan te geven. Het niet aangeven van belastingplichtige artikelen wordt beschouwd als een overtreding. Dit wordt bestraft met een administratieve boete, inbeslagname van de goederen of zelfs vervolging.
 
Het is verboden de volgende artikelen in te voeren in Israël zonder een vooraf aangevraagde vergunning: planten (bloembollen gekocht op Schiphol worden in Nederland voorzien van een document waarin staat dat ze ingevoerd mogen worden), vuurwapens, rauw vlees, rauwe materialen, vals geld of vervalste documenten, messen of zakmessen die niet bestemd zijn voor professioneel gebruik, enz.
 
Om een vergunning voor bepaalde, specifieke goederen aan te vragen dient u contact op te nemen met:
 
Department of Customs, 5 Bank of Israel Street
The Government Complex, Jeruzalem.
Telefoon +972 (0)2-6664000 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]