Zoeken
 

More From Region

 

Paspoort & visum

Alle bezoekers aan Israël dienen in het bezit te zijn van een paspoort  dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van vertrek uit het land. Kinderen hebben ook een eigen paspoort nodig. ​Een identiteitsbewijs is niet geldig. ​​​

Op deze pagina:

Visum informatie

Visum
Alle bezoekers aan Israël dienen in het bezit te zijn van een paspoort dat minstens zes maanden geldig is vanaf de datum van vertrek uit Israël. Kinderen hebben ook een eigen paspoort nodig. ​Een identiteitsbewijs is niet geldig. ​
 
Bezoekers hebben het recht om maximaal drie maanden vanaf de datum van aankomst in Israël te blijven, in overeenstemming met de voorwaarden van het aan hen afgegeven visum.
 
Bezoekers die van plan zijn in Israël te gaan werken, dienen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken een aanvraag voor een speciaal visum in te dienen.

Bent u van plan om langer dan 3 maanden in Israel te verblijven, neem dan contact op met de Israelische Ambassade in Den Haag voor het aanvragen van een speciaal visum.
 
 
Bezoektijden van het consulaat  tussen 10:00 - 12:30 uur Bellen kan tussen 12:00 - 15:00 uur naar telefoonnummer: 070 3760524 of 070 3760413 Mailen kan, graag in het Engels naar: info@hague.mfa.gov.il, of consular@hague.mfa.gov.il.

 

​Toeristenvisum

Verschillende landen nemen deel aan het Visa Waiver Program (visumontheffingsprogramma) met Israël, waardoor de inwoners van deze landen Israël kunnen bezoeken zonder van tevoren een visum te hoeven regelen. Ook Nederlanders met een Nederlandse nationaliteit hebben voor Israël geen visum nodig.
 
Reizigers die op weg naar een andere bestemming Israël willen bezoeken, moeten voordat ze op reis gaan controleren of ze een van tevoren geregeld toeristenvisum nodig hebben.
De onderstaande landenlijst geeft aan vanuit welke landen toeristen van tevoren een visum dienen te regelen.
Alle reizigers uit landen die deelnemen aan het Visa Waiver Program dienen bij aankomst een door de computer leesbaar paspoort te overleggen om Israël binnen te kunnen komen zonder vooraf geregeld visum. Als dit niet het geval is, is een visum vereist. Dit is van toepassing op toeristen die arriveren met een pas van landen met een Waiver Program.
 
Ingezeten van de volgende landen ontvangen gratis een toeristenvisum bij aankomst in Israël:
 
Europa: Oostenrijk, Italië, IJsland, Ierland, België, Groot-Brittannië, Gibraltar, Duitsland (personen geboren na 01.01.1928), Denemarken, NEDERLAND, Hongarije, Griekenland, Luxemburg, Liechtenstein, Monaco, Malta, Noorwegen, Slovenië, San Marino, Spanje, Portugal, Finland, Frankrijk, Cyprus, Zweden, Zwitserland, Bulgarije, Estland, Kroatië, Tsjechische Republiek, Hongarije, Letland, Polen, Roemenië, Slowakije.
 
Azië en Oceanië: Australië, Fiji, Zuid-Korea, Hongkong, Filippijnen, Japan, Nieuw-Zeeland, Micronesië, Singapore, Mongolië, Vanuatu.
 
Afrika: Lesotho, Mauritius, Malawi, Zuid-Afrika, Swaziland, Centraal-Afrikaanse Republiek.
 
Amerika: Uruguay, Bahama's, El Salvador, Ecuador, Argentinië, Verenigde Staten, Bolivia, Barbados, Brazilië, Guatemala, Jamaica, Haïti, Dominicaanse Republiek, Trinidad en Tobago, Mexico, Suriname, Saint Kitts en Nevis, Panama, Paraguay, Chili, Colombia, Costa Rica, Canada, St. Lucia.
 
Meer informatie kunt u vinden op de website van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken: http://www.mfa.gov.il/MFA/About+the+Ministry/Consular_affairs/Visas.htm

Verlenging van uw verblijf

Uw visum kan verlengd worden (tegen een vergoeding) bij het dichtstbijzijnde kantoor van het Israëlische Ministerie van Buitenlandse Zaken. Neem in Israël contact op met het Ministerie via telefoonnummer: *3450 of telefoonnummer 00972 (0)12223450.   

​​​
​​
​​
 

VideoSideVWP

 
 

Naamloos

 
Reisvoorbereiding